Hvad er Run Flat dæk? Få fakta

Hvad er Run Flat dæk? Få fakta

24 marts 2023

At få et fladt dæk er mere end blot en gene; det er en sikkerhedsrisiko. Ifølge National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) er flade dæk og "blowouts" ansvarlige for over 400 dødsfald og 10.000 ikke-dødelige kvæstelser hvert år i USA. Du kører muligvis ned ad motorvejen, kun for at et af dit køretøjs dæk bliver fladt. Tabet af lufttryk i det kompromitterede dæk kan påvirke din evne til at styre og kontrollere dit køretøj. Der er dog run flat dæk, der kan minimere risikoen for en ulykke.

Oversigt over Run Flat dæk

Run flat dæk er pneumatiske dæk, der er designet til at fortsætte med at køre efter et tab af lufttryk. I modsætning til almindelig tro, indeholder de stadig luft - og run flat dæk er stadig under tryk. Forskellen er, at du kan fortsætte med at køre på run flat dæk i en kort periode, efter at de er blevet kompromitteret. Hvis et traditionelt dæk er blevet kompromitteret, skal du til sammenligning straks trække dit køretøj og skifte det.

Sådan fungerer run flat-dæk

Også kendt som nultryksdæk fungerer run flat-dæk ved at have et honeycomb-lignende design, der vil fortsætte med at understøtte det køretøj, som de bruges på, selv efter et tab af lufttryk. Dæk bliver selvfølgelig flade ved at miste lufttrykket. At køre over et søm kan punktere slidbanen, hvilket resulterer i tab af lufttryk. Både traditionelle og run flat dæk kan miste lufttrykket fra punkteringer som dette. Men du kan fortsætte med at køre i en kort periode på run flat dæk, efter at de er blevet punkteret.

Når de er punkteret, vil run flat-dæk fortsat understøtte dit køretøj. Andre typer dæk vil ikke understøtte dit køretøj efter et tab af lufttryk. De begynder hurtigt at tømmes for luft, på hvilket tidspunkt vægten af ​​dit køretøj vil blive placeret på fælgen. Dette kan beskadige dit køretøjs fælg såvel som dets affjedringskomponenter. Run flat-dæk har dog en forstærket sidevæg, der giver dem mulighed for at støtte dit køretøj, selv efter et tab af lufttryk.

Fordele ved Run Flat dæk

Du undrer dig måske over, hvilke fordele run flat-dæk tilbyder. Får du et fladt dæk, kan du køre videre i en kort periode. Du kan køre på et punkteret run flat dæk på ubestemt tid. Ikke desto mindre vil run flat-dæk understøtte vægten af ​​dit køretøj i op til 50 miles i gennemsnit, hvilket giver dig mulighed for at finde en dækbutik til at få det repareret eller udskiftet.

Run flat dæk er også mere stabile under udblæsninger. En udblæsning involverer pludseligt tab af lufttryk. Når der opstår en udblæsning med et traditionelt dæk, kan du miste kontrollen over dit køretøj, hvilket kan føre til en ulykke. Run flat dæk er mere stabile under udblæsninger. De kan stadig miste lufttrykket, men du vil have lettere ved at kontrollere dit køretøj, hvis der opstår en udblæsning med et fladt dæk.